Erop uit

Naast het genieten van de rust en de ruimte, het privé-zwembad en de huisjes op het landgoed biedt de omgeving van Le Chant du Verdier vele bezienswaardigheden en sportieve activiteiten voor jong en oud. Een greep uit tal van activiteiten die een verblijf op het landgoed Le Chant du Verdier meer dan de moeite waard maken:

Destination Vallées Lot Dordogne

Cajarc

Het dorp zelf, Cajarc, ligt op nog geen 5 minuten rijden en is van alle gemakken voorzien. Er zijn supermarkten, bakkers, slagers, restaurants met heerlijke streekgerechten, terrasjes, een apotheek, huisartsen en een toeristenbureau. En twee markten waar de lokale bevolking zijn streekproducten verkoopt. Cajarc ligt aan de rivier de Lot dus vanaf april is het fijn toeven langs de rivier: overal kun je vissen en er is een roeivereniging. En vanaf mei (bij goed weer), kom plezier maken op de watersportbasis Cajarc Nature Evasion. Eind juli is er het traditionele festival Africajarc dat jaarlijks vele toeristen trekt (www.africajarc.com).

Cajarc Nature Evasion

Sinds kort geïnstalleerd en we zijn er trots op: ons eigenwatersportbasis op de Lot. Hier kun je kanoën, waterfietsen, peddelsurfen, surffietsen (fietsen op het water). Nieuw voor dit jaar zijn Aqua Turtle en de Segway. Reserveren is aan te raden.
Tel.: 06.46.86.08.35 – contact@canoe-cajarc.fr
http://canoe-cajarc.fr

Mooie buurtsteden

Op 20 minuten afstand ten noorden van Cajarc ligt het charmante middeleeuwse stadje Figeac, bekend om zijn schrijvershistorie. Ook Figeac heeft een paar uitstekende restaurants en een sfeervolle markt op zaterdagmorgen. Ten zuiden van Cajarc ligt op 25 minuten afstand het stadje Villefranche de Rouergue met haar mooie kathedraal en sfeervolle markt op donderdagmorgen met een ruim aanbod van specialiteiten van de streek. En dan zijn er natuurlijk nog het mooie middeleeuwse Cahors met ook veel galeries, winkels en restaurants en het beroemde plaatsje Rocamadour met haar prachtige kerken en de zwarte Madonna.

Figeac

Met zegt wel eens: het best bewaarde geheim van Frankrijk. De Kunst- en Geschiedenisstad Figeac is een middeleeuwse stad vol charme. De oude stad, rijk aan oud erfgoed, vraagt om een wandeling. De pittoreske steegjes waarlangs herenhuizen met gebeeldhouwde gevels en stenen huizen met houten muren staan, maken zonder twijfel de wandelaars gelukkig. Een niet te missen pleisterplaats tijdens het doorkruisen van het historisch centrum, is het mooie Geschriftenplein met zijn hedendaags kunstwerk in zwart graniet. Maar ook slenteren langs de talloze winkeltjes, het bezoeken van de markten en de vele restaurants maakt van deze unieke stad een zeer geschikt uitje voor jong en oud.

Saint-Cirq-Lapopie

Saint-Cirq-Lapopie staat niet alleen vermeld op de beroemde lijst van ‘Les Plus Beaux Villages’, maar is in 2012 door het televisiepubliek gekozen tot het favoriete dorp van de Fransen. Dit prachtige middeleeuwse dorp boven de rivier de Lot heeft een rijk verleden. De vallei van de Lot is waarschijnlijk één van de oudste bewoonde gebieden van Europa. Het dorp ligt op een zeer strategische plek en met een paar wel geplaatste muren en torens was het goed te verdedigen tegen allerlei schurken en invallende koningen. Het dorp is geheel autoloos en telt talloze galeries, leuke winkeltjes en restaurants.

Nature et Loisirs – Sauliac (Célé)

Kano – Kayak
Een goed georganiseerde club met enthousiaste medewerkers brengen u met de kano’s naar een hoger gelegen punt op de Célé voor een prachtige kanotocht! Op 20 minuten afstand van ons landgoed Le Chant du Verdier.
Tel.: 05.65.30.25.69
http://www.nature-et-loisirs.net

Grottes du Pech Merle

Een rijk en gevarieerd parcours om de ondergrondse wereld te ontdekken. Prachtige wandschilderingen van al meer dan 20.000 jaar oud: mammoeten, paarden, bizons, maar ook menselijke silhouetten geven ons een kijkje in de wereld van onze voorvaderen.
www.pechemerle.com

Cap Nature – recreatieparken

Twee recreatieparken in Figeac en Cahors bieden acrobatische cursussen in de bomen met een grote verscheidenheid aan workshops en twee gigantische kabelbanen voor het plezier van jong en oud …
– 7 cursussen met zip-lijnen, progressief voor de boomklimactiviteit (van 2 tot 77 jaar oud)
– 6000 m² speelplekken ingericht voor de PAINTBALL-activiteit (kinderen van 8 tot 11 jaar oud en kinderen van 12 jaar tot volwassenen).
– LAZERWOOD: de LAZERGAME-tegenhanger met het verschil dat het midden in het bos wordt gespeeld, je hebt het recht om overal naartoe te rennen!
De activiteiten worden geoefend met de uitrusting van het park en de begeleiding van de monitoren, zorgen voor een sportoutfit.
https://capnature.eu/fr

Rocamadour

Een wereldberoemde stad die tegen de helling van een berg is gebouwd met zijn bijzondere Heiligdom: de mooiste kerken, een basiliek, de Zwarte Madonna en een prachtige klok. Niet in woorden te bevatten, dat moet u gezien hebben.
www.villes-sanctuaires.com

Rocher des Aigles – Rocamadour

Als u een dagje naar Rocamadour gaat, bezoek dan ook de roofvogelshow in deze plaats. De grote en kleine roofvogels laten hun indrukwekkende kunsten zien. In dit ecopark met 60 vogelsoorten en 400 vogels kunt u o.a. wouwen, adelaars, gieren, valken, ara’s, kaketoes, amazone-,  edelpapegaaien, grijze roodstaarten en vele uilen bewonderen. Een aantal keren per dag is er een unieke roofvogelshow, waar kinderen van dichtbij kunnen kennismaken met een van deze vogels. De kinderen kunnen de vogels voeren en zullen hun ogen uitkijken.

Château de Cénevières

Een prachtig château aan de rivier van de Lot uit de 13e eeuw en tevens gebruikt als Romeinse fort uit de 18e eeuw. Beleef hoe de ridders en jonkvrouwen vroeger leefden en zie hun zwaarden, geschriften en tapijten die zo mooi bewaard zijn gebleven. Een bezoek aan dit château is echt voor jong en oud!
www.chateau-cenevieres.com

Saint-Sulpice – L’Ile aux Etoiles

Ontdek het hele jaar door het univer in het midden van Le triangle Noir du Quercy. Wandel door het heelal met al haar sterren en bekijk ze met het blote oog, verrekijkers of met de telescoop.

KALAPCA – Conduché (Lot en Célé)

Kano – Kayak – Berg beklimmen – Wandeltochten op 25 minuten afstand van ons landgoed.
Halte nautique – La Plage – Conduché
Tél. 05 65 30 29 51 – 05 65 30 20 37, fax 05 65 30 23 33.
info@kalapca.com, www.kalapca.com

Levensgenieter

Voor de echte Bourgondiër is het gebied rond de Lot de crème de la crème! De streek is beroemd om zijn wijnen (Cahors en Gaillac), geitenkaasjes (Rocamadour en Cabécou), foie grâs (eendenleverpâté), magret de canard (eendenborstfilet), saffraan, truffels en de (likeur en olie van) walnoten. In elk jaargetijde wordt er veel aandacht besteed aan deze producten: het saffraanfeest in Cajarc in augustus en september, het wijnoogstfeest (vendange) in oktober, de tuffelmarkt in Lalbengue van december t/m maart en natuurlijk jonge geitjes en lammetjes kijken in het voorjaar en genieten van verse (geiten)kaasjes. We adviseren u graag bij uw restaurant keuze in de omgeving maar nodigen u ook graag uit in de zomer aan te schuiven bij onze 4-gangen diners met een keur uit regionale producten en wijnen.

Overige toeristische informatie

Alle overige toeristische informatie over de bezienswaardigheden die deze streek u te bieden heeft, kunt u vinden op: www.tourisme-figeac.com en www.tourisme-lot.com.