NIEUWSBRIEF – NAJAAR 2008 LCDV en QPS!

Nu de zomer van 2008 en dus het drukke hoogseizoen op Le Chant du Verdier achter de rug is, laten we graag weer even wat van ons horen.

ZOMER

De zomer was kortweg een succes. We zaten twee maanden helemaal vol, maar vanaf eind april t/m eind oktober hebben we elke week wel gasten. Dus daar zijn we heel blij mee. Daar waar we vorig jaar de “laat-boekers” hebben ontvangen omdat we pas eind mei met de site in de lucht waren, hebben we dit jaar de “vroeg-boekers” in de gîtes verwelkomd! Voor wat betreft de chambres d’hôtes is het niet altijd nodig om zo vroeg te boeken en hebben we altijd wel een plekje vrij. De chambres d’hôtes kamers waren al voorzien van een koffiezetapparaat en thee en nu hebben we ze ook ingericht met een minibar; een gevulde ijskast mét een vrieskastje voor de ijsklontjes! Er zijn deze zomer weer veel sportieve prestaties gedaan en we hebben veel geregeld: van mooie kanotochten op de Célé en waterski-lessen aan de Lot tot aan vervangende auto’s voor de terugreis (!). Ook hebben we weer veel geleerd in de keuken! In het hoogseizoen hebben we dit jaar vast gekookt op de zaterdag, dinsdag en donderdag en dat is goed bevallen. In het voor- en naseizoen koken we op aanvraag. Nu waren we al niet echt bang om voor een grote groep te koken maar na een aantal weken drie keer per week twee verschillende 4-gangen menu’s per avond klaar gemaakt te hebben voor steeds 12 volwassenen en 8 kinderen, kijken we nu nergens meer van op!

PUBLICITEIT

In het herfstnummer van “Leven in Frankrijk” krijgen we een apart stukje in de rubriek “Nouveau” met ons landgoed LCDV en we hopen dat we met die publiciteit het na- en voorjaar met wat meer gasten verder kunnen uitbreiden. Ook staan we in de herfst in het glossy kwartaalblad “EIGEN!” van Apeldoorn met een heel artikel over ons en onze twee bedrijven. Ook hebben sommige gasten hun positieve ervaring op internet vermeld (zoover.nl en vakantiereiswijzer.nl) en daar zijn we natuurlijk heel blij mee!

SNELLE BESLISSERS

Voor de snelle vakantiebeslissers onder jullie zijn we alweer begonnen met de boekingen van de gîtes voor het volgende seizoen, dus als jullie plannen in deze richting hebben, wacht dan niet te lang en laat het ons weten, want we houden graag een plaatsje voor jullie vrij!

QPS EN …!

Met QPS zijn we eind februari gestart, hebben op de Second Home Beurs gestaan, al diverse klanten hier mogen ontvangen om hen te begeleiden in de zoektocht naar hun droomhuis en inmiddels ook al wat verkocht. We ontvangen ook in september en oktober weer klanten, dus we hebben goede zin voor het najaar! De markt is erg kalm nu en de agences om ons heen hebben het erg moeilijk met dure etalages op mooie locaties. Gelukkig zitten wij fijn op ons kantoor thuis en zijn druk bezig met internetsites en -portaals om ons daarin te etaleren. Kijk vooral even op onze vernieuwde site (www.qpsfrance.com) bij want die functie is inmiddels uitgebreid met meer huizen. Achter de schermen hebben we dus niet stil gezeten. Ook zijn we medio september mede-eigenaar van een tweede kantoor “Lomagne Immobilier” in de Tarn-et-Garonne, het departement ten westen van het Lot departement. Daar werkten twee collega-makelaars al jaren voor een ander bedrijf. In juli hebben wij de “koppen bij elkaar gestoken” en dat heeft geresulteerd in een uniek samenwerkingsverband van twee bedrijven met dezelfde service, enthousiasme en kwaliteit samen werkzaam in een groot gebied van Zuid-Frankrijk: de regio’s Lot, Aveyron, Tarn-et-Garonne, Gers en Lot-et-Garonne. Meer hierover in onze volgende nieuwsbrief.

DE KIDS

Koen ontpopte zich dit jaar als de “perfecte gastheer” en leert iedereen graag de “do’s & (en met name) don’ts” van het landgoed en Casper hangt het grootste gedeelte van de tijd met z’n vriendjes op z’n kop in de bomen! Inmiddels zijn ze dinsdag weer met school gestart en hebben we het leventje van ritme en regelmaat weer opgepakt. Ook lekker! Koen zit inmiddels in groep 4 (CE1) en Casper zit in groep 1 (Moyen) en is met een paar andere “moyens” ingedeeld bij de “groten” (Grande Section – groep 2) van zijn (kleuter)school en heeft les van de directrice van de school. Een gedeelde klas dus en we hopen dat het hem wat meer uitdaging mag geven dan de afgelopen twee jaar. Koen heeft les van de directeur van zijn (lagere) school en die sprak gisteren zijn bewondering en ook wel lichte verbazing uit over de leesvaardigheid en mooie uitspraak van Koen. Was ik daar een jaar geleden nog trots op geweest, nu stond ik hem met mijn glaasje appelsap (op de schoolborrel was helaas geen wijn beschikbaar i.v.m. de kinderen…) bijna beledigd te woord! Wat dacht hij wel: Koen spreekt en leest toch gewoon vloeiend Frans! En zelfs ook wat Engels… en zelfs ook wat Spaans dat hij van zijn Spaanse vriendje in de klas heeft geleerd! 😉

DE FERME

Enfin, voor wat betreft de dieren hebben we (ook) een heftig jaar achter de rug. We hebben door een kortstondige ziekte helaas onze lieve geit Belle verloren. En na vele pogingen om de geiten binnenskamers te houden en Gerben na vervanging van delen van het hek, de stroomlijnen en de toegangspoort, de omheining eindelijk op orde had (;), is het veld van de geiten nu verdubbeld en kunnen ze goed de winter door. Ook hebben we onze geliefde konijnen Flappie en Mila moeten begraven en hebben Bruintje (van Koen) en Boris (van Casper – overigens een vrouwtje) hun plaats – voor zover mogelijk – ingenomen. En wat de kippen betreft hebben wij de statistieken weer een goede piek gegeven! Daar waar je normaal gesproken uitgaat van 2 hanen bij een nestje van in totaal 6 kuikens, krijgen wij natuurlijk 6 hanen! Dus…. die hebben allemaal weer een mooi onderkomen gevonden via onze buurvrouw Valerie (in de hemel). En de 5 dwerghennetjes die ik speciaal in Caussade (1 uur rijden en om 8 uur ’s morgens aanwezig) als kuikens had gekocht om onze hennenkroost wat aan te vullen, blijken inmiddels (natuurlijk) 4 grote hanen en 1 hen te zijn! Jullie begrijpen: de buurvrouw eet verdacht veel coq-au-vin de laatste 2 maanden… Maar goed, we hebben nu nog één kuikentje waarvan we het geslacht nog niet weten en aangezien die van onze mooie grijze hen is en hij/zij er alle tekenen van heeft ook zo mooi te worden, hopen we maar dat het een zij is en ze gewoon in de groep van Peppe de haan kan worden opgenomen! En dan gaan we met deze ploeg de winter in en hopen maar dat ze wat (meer) eieren gaan leggen dan gemiddeld 1 ei per dag (in totaal!).

HERFST

We gaan nu de herfst tegemoet en daar verheugen we ons weer erg op. Het is namelijk niet zozeer de zomer die ons hier zo verbaast, maar het zijn met name de herfst en de wintermaanden die hier zo verschrikkelijk mooi zijn! De gîte L’Olivier hebben we net weer opnieuw ingericht voor de “winteropstelling” en dat betekent dat de bedden beneden weg zijn gehaald en daar voor in de plaats een ruime zitkamer met authentieke Franse houthaard is gekomen. De gîte is vanaf nu tot en met 21 maart 2009 beschikbaar voor 2 personen (met evt. kinderbedje). Ook organiseren we voor het eerst dit najaar een volledig verzorgde sportieve “Vliegvis-mountainbike-week”. Voor meer informatie kijk even op de site van LCDV www.lechantduverdier.com op .

Vanuit een zonnig en warm Le Verdier wensen we jullie een mooie herfst en graag tot ziens!

Een lieve groet van Gerben, Thera, Koen en Casper en de beestenbende &co.