NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2021

Thuis

Terwijl ik op ons terras deze nieuwsbrief schrijf, word ik warm van de zon op mijn rug. Het is echt prachtig weer in Le Verdier en het voorjaar laat zich hier al heel goed zien. De fruitbomen staan vol in bloei en de vogels fluiten er luidruchtig op los. De honden zijn zo blij hier weer te zijn en rollen bollen samen door het gras. Op de wegen is het te stil; Frankrijk gaat op dit moment van schrijven weer gedeeltelijk in lockdown, dus het echte leven komt nog niet op gang. Restaurants zijn nog steeds gesloten en er mag nog weinig. Maar hier is het leven simpel en we hebben niet veel nodig om te genieten van de natuur en de rust om ons heen.

De allerlaatste

Ik ben bezig aan onze laatste nieuwsbrief. Na 15 jaar Le Chant du Verdier hebben Gerben en ik samen met de kinderen besloten om het boek in Le Verdier te sluiten. Het is een ongelooflijk dierbaar boek geworden waarin we onze kinderen hebben mogen zien opgroeien op het Franse platteland, waarin we gebouwd hebben aan onze twee bedrijven: Le Chant du Verdier en Quercy Property Services, de makelaars agency. We hebben geproefd, genoten en geleerd van zoveel mooie culturele gebruiken en we hebben vrienden voor het leven gemaakt. We hebben 15 jaar lang vrienden en gasten mogen ontvangen en voelen ons zeer bevoorrecht over de dierbare en inspiratieve verhalen die jullie met ons gedeeld hebben, de mooie avonden die we met elkaar hebben doorgebracht en met velen ook mogen meeleven hoe de kinderen zijn opgegroeid in prachtige jonge volwassen mensen. Dat gaan we zeker missen!

Nederland & Frankrijk

Toen wij in 2016 besloten om weer in Nederland te gaan wonen en de verhuur op Le Chant du Verdier in de zomermaanden open te houden hebben we met veel enthousiasme en met hulp van onze geweldige vrienden Nine en Arnold dat nog 4 jaar volgehouden. Maar de combinatie van hard werken in Nederland en het werken in de zomer voort te zetten in Frankrijk, is niet ideaal gebleken. Dus hebben we besloten ons domein te verkopen aan een Frans stel uit Lille; zij zullen de verhuur niet voortzetten. Het is de bedoeling dat we eind april de definitieve verkoopovereenkomst ondertekenen, dus het grote opruimen is begonnen.

Afscheid nemen bestaat niet

Genietend van de voorjaarszon is dan nu echt de tijd gekomen om afscheid te nemen van ons zo dierbare plekje en van jullie. Hoewel we achter de beslissing staan is afscheid altijd moeilijk, zeker van deze plek en dit leven. Maar alle mooie herinneringen nemen we met ons mee en koesteren we voor altijd in ons hart.

Dank

We willen jullie danken voor jullie komst, de gezelligheid, de mooie gesprekken aan de grote tafel of aan het eiland in de keuken en ook de steun die wij mochten ontvangen in de afgelopen jaren. Wie weet kruisen onze paden elkaar weer ergens anders. Voor nu nemen we afscheid en wensen we jullie alle goeds, blijf gezond en vier het leven!

Au revoir!
Thera, Gerben, Koen en Casper